Заводите за авточасти в Плевенско наемат работници

OFFNews 16 декември 2020 в 10:37 2244 0

Снимка Pixabay

Двата големи завода за автомобилни компоненти в Плевен и в село Баховица търсят работници, съобщи Здравко Дафинов - директор Дирекция "Бюро по труда - Плевен", цитиран от БТА.

В момента има обявени работни места и в сферата на строителството, образованието, керамичната и шивашката промишленост. Като цяло в областния център нивото на безработица е под средното за страната, но за областта равнището остава високо.

В Плевенската община около 6,4 на сто от икономически активното население търси работа, докато обобщено за региона средното ниво на безработица е почти 9 на сто. Това е най-ниската стойност на този показател от 13 март насам.

През ноември в Плевен около 400 души са започнали работа, като 300 от тях са си намерили подходяща заетост чрез посредничеството на бюрото. В региона над 800 души са новонаети - на 600 от тях са съдействали да получат ангажименти за работа Бюрата по труда.

Дафинов прогнозира през декември леко покачване на безработицата във всички плевенски общини. Той допълни, че продължават обработването на документи по различни мерки за подпомагане на бизнеса, на останали без работа работници и служители, както и на тези в неплатен отпуск поради затваряне на търговски обекти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови