'Водно строителство' заплаши със съд, ако репресиите срещу фирмата не спрат

OFFNews 05 ноември 2021 в 18:03 3825 1

Ръководството на една от засегнатите от вътрешния министър Бойко Рашков фирми "Водно строителство" АД при изграждането на автомагистрала "Хемус" категорично възрази срещу спрягането на дружеството с 50-годишна история с предизборни цели. 

От данните на министър Рашков било вярно само, че фирмата има договор с "Автомагистрали" АД за доставка на материали за изграждането на аутобана.

"Водно строителство" заплаши да се обърне към българските и европейски институции, ако репресиите срещу нея не престанат.

Ето пълното съобщение на компанията:

Обръщаме се към Вас, силно притеснени след провелата се днес пресконференция от министъра на вътрешните работи, представители на органите на реда, МРРБ, ДНСК и НАП. По време на събитието бяха направени внушения, уронващи престижа и доброто име на "Водно строителство" АД. Зад името на компанията стоят 50-годишна история, множество обекти в цяла България и екип от десетки висококвалифицирани специалисти.

Ръководството на "Водно строителство" АД категорично възразява срещу спрягането на името на компанията в активни мероприятия с предизборни цели. Намираме пряка връзка между неверните внушения, отправени днес, репресиите, на които сме подложени, и участието ни в справедливите и законни протести на пътно-строителния бранш.

От всички данни, изнесени на пресконференцията, верен е единствено фактът, че "Водно строителство" АД има законно сключен договор с държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от Автомагистрала Хемус.

Екипът на "Водно строителство" АД застава зад ангажиментите, поети при сключването да договора, с доброто си име, което е градил десетилетия, с експертизата си, с модерната си техника и не на последно място – с предоставените гаранции, които са неизменна част от договорните взаимоотношенията. Всички останали твърдения могат да бъдат определени като неверни и манипулативни.

"Водно строителство" АД оказва пълно съдействие на органите на реда в хода на извършваните проверки, като официално е заявило готовността си за това още на 18.10.2021 г. в писма до директора на ОД на МВР – Благоевград, и до директора на Главна дирекция на Национална полиция.

Ако тази политическа репресия продължи, ръководството на "Водно строителство" АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1807

1

ponti

05.11 2021 в 18:23

Е, хайде де! Съдете! И вие и ББ и Домуса...няма как да станееее! Защото всички сте оцапани и посегнете ли, ще ви се върне изодзад с 200, както казваше някой от Банкя. Фитила е запален и връщане назад няма. След изборите започва истинския филм.