Управляващите с идея да затворят хипермаркетите през уикенда

OFFNews Последна промяна на 27 август 2013 в 08:20 15828 81

Хипермаркет Снимка: БГНЕС

Управляващите имат идея големите хипермаркети да не работят в събота и неделя, за да може да се стимулира оборотът на кварталните магазини, съобщи депутатът Спас Панчев от "Коалиция за България", цитиран от "Стандарт".

Тази идея може да залегне в нов закон за търговските вериги, който се пише в момента, уточни той.

Това била една от мерките в подкрепа на малкия и средния бизнес.

"Търсим механизъм за равнопоставеност между българските производители и търговци, от една страна, и големите вериги, от друга", уточни Спасов.

Като лидер на земеделския съюз "Александър Стамболийски" той е сред инициаторите за увеличаване на ръста на българските продукти в магазините.

Според депутата стотици малки и средни родни фирми са фалирали през последните години заради големите търговски вериги.

Ограничение за работа на магазините, но само в неделя има в Германия и във Франция.

От около 8 години обаче режимът се либерализира заради протести на големите вериги и отделните области имат право да решават сами дали веригите ще работят в неделя.

В Гърция търговците се самоограничават, като мотивът е, че неделята е ден за църква, но няма забрана магазините и веригите да работят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2013 в 13:19

Много мнения на много прости хора прочетох. Мнения на някакви пишман патриоти, които са готови да се набутват с кинти за благото на родните спекуланти. Правете го, не ми пречите, но не ми пречете да пазарувам откъдето си искам. За мен по-важно е да пазарувам оттам, откъдето ми предлагат същите стоки на по-ниски цени, защото живеем в България, кинтите са малко, и нямам намерение да харча излишно в името на някакви примитивни националистически предразсъдъци. Ако кварталните магазинчета изравнят цените си с големите, ще пазарувам от тях, дотогава да го духат!

28.08 2013 в 08:34

От всеки изписан ред от съобщението и част от коментарите личи, че "днешното средно поколение израсна в изключително интелектуалната медийна среда на новата българска преса". Това много ярко, като от юнски светкавици посред нощ, личи от разбирането на най-"умните" му представители и тези от гилдията "вестникарин ли, по не ма е гнъс жаба да пипна" по Ив. Вазов, за това "що е това конкуренция и има ли тя почва у нас" и синдрома им "пеевски". По кодекса на труда в "наше село" трябва да се работи в рамките на една седмица не повече от 40 часа и не повече от 8 часа на ден и всичко останало по темата в гл.7 на КТ и Наредбата за работното време, почивките и отпуските. За производства с непрекъсваем процес се предвижда непрекъснато работно време. Един въпрос с нулева трудност за "израсналите в изключително интелектуалната медийна среда на новата българска преса", "кръстеният от полицая" и ОФФ-ченцето - какво му е непрекъсваемото на производствения процес в "големите пазари-т.н.хипермаркети " или в павилионите Табак+ на пеевски ????! В родината на капитализма, Холандия, на всеки, повтарям на всеки магазин, не зависимо от вида на продаваната стока, габарити и брой на помещенията, местоположение и т.н., обявеното работно време освен начален и краен час за всеки работен ден има изписана и съответната продължителност и най-отдолу под черта- общата продължителност за седмицата. И там тя е 40 часа. Но за разлика от "наше село" всяко такова разпределение е ПОДПИСАНО от съответния кмет на населеното място!!! Значи всички трябва да работят само с една и съща продължителност от време. Има ли различно по продължителност работно време, значи има НЕЛОЯЛНА конкуренция. Но това не е по силите на умствените възможности на "израсналите в изключително интелектуалната медийна среда на новата българска преса", "кръстеният от полицая", някои други и ОФФ-ченцето" и това личи от намесата от тяхна страна на аргументи като "пеевски", "комунетата", "електората на БСП и ДПС", гнъсна рубладжийска върхушка", "шибаната червена мафия " и други изблици на замъглените, от "изключително интелектуалната медийна среда на новата българска преса", мозъци! Господи, прости им, те не знаят какво мислят и какво пишат!

28.08 2013 в 07:02

Предлагам да се забрани интернета от понеделник до петък, че да може да дръпнат малко Българските Пощи, както и да се забрани пътуването с автомобил събота и неделя да оправим БДЖ.
Мисля и други подобни могат да се предложат, нека да уведомим народният си представител за тези предложения!

28.08 2013 в 04:20

Нещо не им се отдава създаването на изкуствена заетост на "другарите"! Админситрацията пръщи по шевовете си от пренаселяване с изкуствена заетост, от крадене и безобразия, и вместо да почнат повсеместни съкръщения на шуробаджанашката бюрокрация, ТКЗС-арите иска да дерибействат не само на село, но и в града!

28.08 2013 в 04:13

Червеният БЗНС-ар (ТКЗС-ар) Спасов иска да се затворят суперите, а да се отворяя наново вече частните ТКЗС-та от арендатори на Партията!

28.08 2013 в 04:09

Аз пък мисля, че първо депутатите трябва да ги затварят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да работят в пленарната зала в събота и в неделя! Какво е това "работно" време - сряда, четвъртък и петък - а през другото време луксозен туризъм и кьорсофри до посиране за сметка на данъците ни?!

27.08 2013 в 22:59

я се виж колко си жалка !!злобата те е изяла и толкова си заслепена че невиждаш реалноста ...я се замисли като ходиш в тея вериги кой храниш?По добре българския бизнес от колкото няква си холандска верига която мачка българския производител и търговец..я ми кажи колко е средната заплата в някоя верига и колко одръжки имат на месец персонала ..аз ще ти кажа 400лв и се взима не повече от 300лв заради липси и какви ли нв глоби!!!да не говорим за цеховте за преопаковане и големите ебавки с българското ДДС което правят на високо равнище ..аз мога ди ти кажа като очевидец на тази неща че по голями измамници няма !!и после като се зачудиш защо няма пари за пенси на родителите ти ходи да си ги искаш от шева на била ...

27.08 2013 в 22:00

за първи път чувам , че малката бакалийка с полуразвалена и почти липсваща стока е структуро определяща за българската икономика.....
браво на комунетата ...... утре ще забранят да се продават обувки за да ходим на обущар , защото и занаятчите трябва да хранят гладни гърла....... Да се чудя защо не спрем вноса и производството на цигари като можем да ходим до Родопите - хем тутун си купуваш , хем туризъм си правиш , а и вестниците на Прасето певски са отлични за навиване на цигарки ...... Долу Малборо , долу Дънхил , долу Ротманс ....... да продължавам ли з ракийката и други нещица .......

27.08 2013 в 21:12

Точно така

27.08 2013 в 21:02

Не Сидеров а такива като теб са за доктор,зомбирани тъпаци,които немислят с главата си,дупедавци ..На такива които източват държавата им се викат чужди ,,инвеститори'' а Българските производители отиват на кино а пък има вериги магазини ,които са чисто Блгарски и негазят производителя ,пазарувайте там