Транснефт: Украйна спря транзита на руски петрол за Унгария, Словакия и Чехия

OFFNews 09 август 2022 в 15:17 6922 6

петролопровод
Петролопроводът Дружба.

Украйна е спряла транзита на руски петрол към Южна Европа от 4-ти август насам, тъй като заради западните санкции страната не получава транзитни такси от Москва, съобщи във вторник руският тръбопроводен монополист "Транснефт", цитиран от Ройтерс.

"Транснефт" посочи, че е извършила плащания за августовския транзит на петрол към украинския тръбопроводен оператор "Уктранснафта" на 22 юли, но парите са били върнати обратно на 28 юли, тъй като плащането не е преминало.

"Газпромбанк", която е извършила плащането, каза, че парите са били върнати поради ограниченията на Европейския съюз, се посочва в изявлението на "Транснефт".

Русия обикновено доставя около 250 000 барела на ден през южното разклонените на тръбопровода "Дружба" за Унгария, Словакия и Чехия, отбелязва Ройтерс.

Унгарските компании MOL и Unipetrol, контролирани от PKN Orlen, са основните купувачи на петрол по маршрута, докато руските "Лукойл", "Роснефт" и "Татнефт" са основни доставчици на петрол.

MOL, PKN Orlen и Ukrtransnafta не отговориха веднага на исканията на Ройтерс за коментар на информацията.

Русия вече намали газовите си потоци към много членки на ЕС, позовавайки се на проблеми с поддръжката на турбините на газопровода "Северен поток 1", както и санкции срещу някои купувачи, които Москва описва като "недружелюбни", напомня агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

5

https://markets.businessinsider.com/news/commodities/russian-oil-exports-italy-turkey-european-buyers-sanctions-war-ukra ine-2022-8?op=1


Нека тролчетата се кефят, ето какво казват западните медии. Новина за невежи.

2099

4

Mateevk

09.08 2022 в 17:29

А Путя за нищо не е виновен! Зеленски е в основата на цялата тази работа - войната, която не е война, нападението на Русия над Украйна, което всъщност е самозащита и т.н. Днеска слушах един от малкото останали свестни руснаци, бивш депутат, преместил се да живее у нас, за да избегне затвора, според когото Путин може да претендира за титлата "Злодей №1 на всички времена", особено ако реши да унищожи света, за да победи! Обаче явно според някои Зеленски е по-големият злодей. Мъча се Хитлер и Сталин да да наместя някъде, но те все повече малеят на фона на такива претенденти!

-240

3

редовно четящ

09.08 2022 в 17:15

И правилно!

2051

2

Propaganda

09.08 2022 в 16:51

БРАВО!

Да врътнат на рашките въшки малко от собствените им мизерии. Той путя уж божество хил, пък така да го цакат лошите украинци...тцць.