ТЕЦ AES Гълъбово дари раници и учебни пособия на 110 първокласници

OFFNews 15 септември 2021 в 17:15 1027 0

За тринайсета година поред ТЕЦ AES Гълъбово зарадва най-малките ученици в Община Гълъбово. По случай първия учебен ден най-модерната въглищна централа в България подари на 110 първолаци раници, пълни с учебни пособия и помагала. 

Мариана Геренова, комплексен ръководител за всички производствени активи на AES България, пожела на всички първокласници на добър час.

„Първият учебен ден е специален за всички малчугани, които за първи път стъпват в класната стая. Това е началото на тяхното пътешествие в света на знанията, на новите приятели и новите изживявания. Щастливи сме, че можем да бъдем част от старта на първокласниците от училищата в Гълъбово, които днес поемат по този нов път и да им пожелаем много успехи!“, заяви Мариана Геренова.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която възлиза на около 15 млн. лева. Образованието е сред основните приоритети в тази програма, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие.

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови