Строят четирилентов път Ахелой - Поморие. Ще пътуваме спокойно за Слънчев бряг

OFFNews 13 октомври 2017 в 14:23 5306 0

Днес не просто е щастлив ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, но и за цяла България. Днешният петък, 13-и, ще бъде фатален за задръстванията и пътно-транспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при старта на изграждането на второ платно на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие. В реконструкцията й ще бъдат инвестирани около 21,5 млн. лв. Проектът се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Нанков обясни, че е убеден, че ремонтът ще приключи за 187 дни и дори по-скоро.

Той връчи разрешението за строеж за обекта на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Регионалният министър призова строителите да бъдат акуратни и изрази очакване пътят да бъде завършен и пуснат в експлоатация преди началото на летния туристически сезон през следващата година. 

С изграждането на допълнителните две ленти в участъка се очаква значително облекчаване на трафика.

По договор срокът за изпълнение на обекта е 187 дни, от които 14 дни са за проектиране, а 173 дни са за строителство.

Очаква се при добри метеорологични условия второто платно между Поморие и Ахелой да е завършено в средата на 2018 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи на реконструкцията на път I-9 Слънчев бряг – Бургас е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Стойността на договора им е 21 563 497,44 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Ен Ар Консулт“ ЕООД.

Техният договор е на стойност 224 640 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Виа план“ ЕООД. Стойността на договора за авторски надзор е 16 000 лв. с ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews