Шефът на НКЖИ: Получих заплахи от БСП

OFFNews 03 август 2022 в 17:11 7629 2

Златин Крумов
Инж. Златин Крумов, генерален директор на НКЖИ.

Членове на БСП са заплашвали генералния директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) инж. Златин Крумов. Това обяви на пресконференция самият той.

Крумов посочи, че за това вече е информирал както Министерството на транспорта и съобщенията,  и компетентните органи.

По-рано днес доскорошните червени депутати Георги Свиленски и Борислав Гуцанов дадоха брифинг на "Позитано" 20, на който обвиниха служебното правителство, че вече е започнало реваншистка чистка срещу Столетницата и че днешното уволнение на заметник генералния директор на НКЖИ Гергана Алексова било пример за това.

Инж. Крумов не посочи изрично Свиленски и Гуцанов, че са хората, отправили заплахите към него, но каза, че заплахите са дошли от политиците, които са дали днешната пресконференция на "Позитано" 20. 

Той уточни, че уволнението на Алексова не е политическо, а причината е, че не се е справяла с професионалните си задължения и че се е ползвала с мощни партийни протекции по време на бившите управляващи. Той даде и примери как НКЖИ е пострадала от нейните действия.

"Факт е, че благодарение на нейната експертиза, за определени периоди от време компанията остана без горива, без услуги за почистване на железопътните гари и застраховка трудова злополука на служителите. Това наложи екипът на компанията и управителният съвет да работят извънредно и да поеме огромни отговорности и рискове", обясни шефът на НКЖИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

03.08 2022 в 17:42

Простака мутро-комунист се завръща на бял кон. Тия са пътници. 5 партии, все путинистки, ще се изтрепят за едни 15% - най-проZтия електорат на милата ни рОдина.