Плевнелиев: VW преговаря с Турция, ние продължаваме напред

OFFNews 17 юли 2019 в 16:31 5132 0

Въпреки че Турция е предпочетена за преференциални преговори за бъдещия завод на концерна Volkswagen, за нас процесът не е приключил, заави бившият президент Росен Плевнелиев (2012-2017), който е и председател на автомобилния клъстер след среща с премиера Бойко Борисов.

Според него страната ни е постигнала "огромен успех" като е достигнала до финала на състезанието "със страна като Турция".

"Дотук България постигна огромен успех. Ние дойдохме да благодарим за всичко, което правителството направи. Никога досега не сме стигали толкова далеч в мечтите и амбициите си в България да се случват толкова стратегически инвестиции. Това, че сме на финала със страна като Турция, е огромен успех за България“, отбеляза Плевнелиев.

Той уточни, че по време на преговорите с германския автомобилен гигант сме научили и разбрали много.

"Имаме амбицията да продължаваме напред", каза бившият държавен глава.

Според него това, че Турция е избрана да продължи да преговаря преференциално, не означава, че за нас процесът е приключил.

"България е една изключително достойна алтернатива, която се цели нависоко. В следващите месеци ние продължаваме да работим заедно с концерна Volkswagen и преговарящите екипи, докато няма подписан договор с една от двете държави. Постигнахме много, това, че сме на финала и победихме държави като Унгария, Словакия, Румъния, Сърбия е огромен успех. Продължаваме да бъдем активни и да работим заедно - достойно и на всички фронтове“, каза Плевнелиев.

Той подчерта, че автомобилостроенето в България се развивало много успешно.

„Днес в автомобилостроенето работят над 60 000 човека, броят на компаниите е 230, оборотът е над 10 млрд. лева. Безспорно това е една от най-динамично развиващите се индустрии в България, успехът е факт, но ние сме амбициозни да постигнем повече“, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови