Парното в София с 30 на сто по-скъпо през ноември

OFFNews 16 декември 2020 в 16:21 1973 0

Ноемврийските сметки за парно вече са достъпни в партньорските мрежи и центровете за обслужване на клиенти, съобщиха от пресцентъра на "Топлофикация София".

Анализите показват около 29 процента повишение на консумацията на топлинна енергия през ноември 2020 г., в сравнение с този от предходната годината. Основен фактор за отчетената разлика са значително по-ниските температури за периода през тази година. По данни на НИМХ , отчетената средно месечната температура за ноември 2019 г. е била 9,7 градуса, докато същия месец през 2020 г. средната температура е била 5,3 градуса или с 4,4 градуса по-студено.

Тази година застудяването започна още през октомври и парното беше пуснато 5 дни по-рано в сравнение с 2019 г., когато отоплителният сезон започна на 5 ноември, припомнят от столичното топлофикационно дружество.

Повишената консумация на топлинна енергия през 2020 г. се дължи освен на по-студеното време и на преминаването на учениците към електронен тип обучение, което се случи на 29 октомври за гимназиалните класове, а по-късно и за останалите ученици, посочват още от "Топлофикация София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови