Нищо добро не ни чака: От януари парното ще поскъпне поне с 20 процента

OFFNews 25 септември 2021 в 10:51 3844 3

„От януари не ни очаква нищо добро с цената на парното. Всички приказки, че можем да се ограничим и да се съберем в 10-процентно увеличение, са прекалено оптимистични. Очаква ни поне 20% увеличение на цената”, заяви пред Нова телевизия енергийният експерт Еленко Божков, бивш член на КЕВР.

„Ща се отнася до електрическата енергия за бита – има възможност увеличението да се ограничи в рамките на 2 до 3% заради повишаването на цената на електрическата енергия от топлофикационните централи”, каза още той.

Според друг специалист в енергетиката Васил Начев сегашните цени на тока се понасят трудно от голяма част от хората у нас. Той също очаква повече от тежък сценарий през зимата.

„КЕВР е последната точка, върху която трябва да се насочи вниманието в случая. Преди това всичко минава през парламента. Когато имаше някакво предложение от КЕВР, в парламента всички скочиха и казаха, че няма да го приемат”, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

vaskomusic

25.09 2021 в 14:23

аааа и да питам 1 милиард лева от Лукойл кога ще ни се платят?

2000

2

vaskomusic

25.09 2021 в 14:22

Искам да попитам след като природния газ се внася 95% от Русия кой и защо вдига цените на газта....ама какво ще ви питам то е ясно...Така става братя българи, когато си предател и направиш така, че да зависим от един източник (братушки по братски) и явно още не са си отишли тия дето 1944 пуснаха съветите да окупират страната ни...