Гърция рекламира острови, като свободни от Covid, всички там са ваксинирани

OFFNews 06 март 2021 в 20:14 4620 0

Остров Кастелоризо се рекламира, като свободен от Covid

Всички жители на 18 гръцки острова са се ваксинирали срещу коронавирус и се рекламират като свободна от Covid-19 туристическа зона за лятото, съобщи БНР Хотелиерите вече съобщават за първите резервации.

Тези 18 острова в Егейско море не са популярни в световната туристическа карта, но вече привличат интереса на туристическите агенции.

Британския канал Sky News съобщава, че гръцкият министър на туризма Харис Теохарис е казал, че се надява британските туристи могат да резервират почивки на островите, чиито жители са ваксинирани приоритетно. Каналът съобщава за около 40 малки острова. 

Хотелиерите от Кастелоризо, Гавдос, Псара съобщават, че са получили първите резервации за летния сезон.

В Гърция ваксинираните са повече един милион души, съобщават от министерството на здравеопазването.

"Гледаме с оптимизъм към летния сезон", коментират хотелиери.

Епидемиологичната обстановка в Гърция в момента е критична и не се обсъжда отваряне на заведенията преди Великден, съобщават от правителството.

Атина приветства изявлението от Брюксел, че до края на месец март се очаква постигане на споразумение за европейски сертификат за ваксинираните, който ще облекчи движение в рамките на Съюза.

В Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус за тези, които не са ваксинирани, заяви гръцкият министър на туризма Теохарис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови