Debenhams рухна. 12 хил. работни места са под въпрос

OFFNews 01 декември 2020 в 17:54 8847 0

Магазините Debenhams ще бъдат затворени след провала на последните усилия за спасяването на търговската верига, предаде Би Би Си.

Това означава, че всички 12 000 служители по всяка вероятност ще загубят работата си със спирането на търговията на 124-те магазина.

Синдик влезе в Debenhams през април. Надеждите за спасяването на компанията бяха прекършени, след като последният останал възможен купувач - JD Sports - се оттегли.

Служителите на Debenhams са научили новината тази сутрин.

Трудно е да се каже дали има връщане назад за 242-годишната компания, в която за втори път влиза синдик, който сега е готов да започне ликвидацията ѝ.

Новината за краха на Debenhams идва часове, след като стана ясно, че синдик влиза и в собственика на Topshop - Arcadia. 13 хил. души може да загубят работата си. Има предположения, че оттеглянето на JD Sports от наддаването за Debenhams е свързано именно с това, защото Arcadia е най-големият концесионен оператор в Debenhams.

Debenhams е британски мултинационален търговец на дребно, опериращ универсални магазини в Обединеното кралство и Дания, с франчайз магазини в други страни. Компанията е основана през 1778 г. като отделен магазин в Лондон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови