Булбанк увеличава мерките за сигурност при онлайн банкиране

OFFNews 30 юли 2019 в 13:39 9249 0

Снимка Александра Маркарян

Уникредит Булбанк увеличава мерките за сигурност при интернет банкирането.

От края на юли е въведена динамична парола при вход в Булбанк Онлайн. Промяната е следствие на новите изисквания на директивата на ЕС относно платежните услуги PSD2, а не на хакерската атака срещу Националната агенция за приходите, уточниха за OFFNews от банката.

От 29 юли влизането в системата изисква въвеждането на потребителско име и парола, както досега, и еднократен код, генериран от М-токен или получен чрез SMS на мобилен телефон.

Ако не е регистриран телефонен номер, потребителят ще има достъп до ограничени функционалности на Булбанк Онлайн и, например, няма да може да създава и нарежда преводи.

Директивата PSD2 e европейска платежна директива, която регулира правилата на пазара както за банките, така и за останалите участници - финтех и големи технологични компании. Тя цели да създаде ясни и прозрачни правила за всички, като защитата на клиентите да остане гарантирана. PSD2 позволява сътрудничество между регулаторите, банките, финтех компаниите и телекомите при разработването на нови продукти.

С Булбанк Онлайн клиентите могат да ползват средствата си по всяко време, да превеждат пари в страната и чужбина, да погасяват задължения по кредити и кредитни карти, да плащат битови сметки и да заявяват продукти и услуги онлайн.

Корпоративните клиентите на Булбанк Онлайн могат да управляват своя бизнес с онлайн банкирането за юридически лица. Могат да следят фирмени сметки, плащания и кредити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови