БДЖ спря единствения си вагон-ресторант, за да се повози Борисов

OFFNews 13 юни 2019 в 07:27 20129 3

Във вторник онлайн риалити премиерът Бойко Борисов смени джипката "Тойота Секвоя", за да се повози на влакче и да даде своите мъдри напътствия за бъдещето на жп транспорта у нас. 

И тъй като държавното БДЖ няма ни един читав локомотив, който да вдига прилична скорост, се наложи премиерът да се повози на машина на австрийската компания Рейл Карго. Гледалите поредното издание на Borissov LIVE във фейсбук са забелязали как той скромно отказа да подкара композицията с аргумента "немам книжка за влак".

По-впечатляващото от екзотичното пътуване на министър-председателя обаче бе фактът, че от БДЖ бяха закачили зад локомотива два вагона тип Бистро. Това е невероятно впечатляващо постижение, тъй като за простосмъртни в сегашното разписание на влаковете в цялата страна се движи само един-единствен вагон, в който пътниците могат да си купят напитки и закуски.

Заради пътуването на Бойко Борисов и придружаващите го висши държавни чиновници, националният жп превозвач просто е счупил и най-абсурдните рекорди за натегачество. Освен че за доста поредни дни железничарският тинк-танк е махнал въпросния вагон от влака 8601/2 по линията София-Бургас-София, също така са изкарали чисто нов вагон-ресторант току-що излязъл от ремонт и невидял редови пътник на родното жп.

Вече се разказва и анекдот за височайшето пътуване с влака.

Той влязъл в бистро вагона, който по предназначение би трябвало да се ползва от пътуващите до морето и поискал да му направят кафе. Последвал отговор: 

- Г-н премиер, няма как! Няма ток.

А в свой стил министър-председателят констатирал:

- Толкова бързо се движим, че и токът не може да ни настигне.

Б. ред. - По време на височайшето пътуване, казват, локомотивът развил 224 км/ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

3

Бабатунде

13.06 2019 в 08:46

До мнение от IP, кой тоз индивид, че ми стана интересно ?

23293

2

Стефан

13.06 2019 в 08:20

Пък аз вобще нещо таковах, един вид в първа класа. Понеже цялото купе. Додето колата се мъкнеше някъде в последните вагони.
90-те.
Жив да си бойко, скоро да пукнеш!

17439

1

мнение от IP

13.06 2019 в 07:52

Е, напреднали сме. Един беше боядисал коли на МВР в розово за сватбата на дъщерята на чиновник.