Тежко решение: Ансамбълът ни се оттегля от световното заради контузия (обновена)

Петте олимпийски шампионки слагат край на кариерата си

Мая Младенова 26 октомври 2021 в 09:12 5642 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Българският ансамбъл по художествена гимнастика, който бе фаворит за световната купа в Китакюшу, Япония, се оттегля от надпреварата заради контузия на Лаура Траатс.

"Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно! Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!", съобщиха на страницата на федерацията.

Световното в Япония в края на месеца трябваше да е последното голямо състезание за състава, който слага край на състезателната си кариера.

Олимпийските шампионки тренираха усилено за него и дори усложниха съчетанията си - сигурни, че ако играят без грешка в Китакюшу, златната титла им е гарантирана.

Федерацията по художествена гимнастика отговаря защо не участва резервата в ансамбъла

Пред БНТ председателят на федерацията Илияна Раева разясни, че става въпрос за дискова херния на врата, която Траатс има от две години, но се е обострила силно при вчерашната тренировка. 

Бенефисът на Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова ще е на 16 декември в зала "Арена Армеец" в столицата, съобщи още Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови