Треньорът на Етър напусна поста си

OFFNews 21 август 2020 в 21:52 2269 0

Треньорът на Етър Петко Петков обяви, че напуска поста си. Бившият наставник на ЦСКА 1948 е уведомил ръководството на клуба за решението си, след което е събрал футболистите, за да се сбогува с тях. Пред "Велико Търново спорт" той обясни мотивите за решението си.

"Имам усещането, че нямам достатъчно подкрепа. Аз не съм човек, който оставя каруцата в калта. Но в момента имам чувството, че аз бутам каруцата, но тя не само не помръдва, а аз постепенно затъвам надолу. Може би калта ми е вече до шията.

Откакто съм в Етър, сега за трети път почвам да правя отбор. Първият беше след Нова година, вторият след пандемията, сега е третият. Селекцията се забави, защото играчите трудно искат да дойдат при условията, които им предлагаме. Но не това е причината.

Конкретно – днес водихме преговори с един играч, но ръководството отказа да подпише договора за привличането му с мотив, че чака Управителния съвет на клуба.

Аз готвех този играч да бъде основен футболист за мача с Монтана в понеделник, тъй като мисля, че отборът има нужда от още играчи, тъй като ни напуснаха доста добри футболисти. Свещеното право на треньора е да прави селекцията и след като това не се случи, просто не мога да помогна на Етър по никакъв начин.

Това изявление го давам заради хората, които скандираха името ми на стадиона дори и след последния мач и загубата от Черно море. Тези хора имат право да знаят каква е истината и заслужават по-добър отбор!", заявява Петков. Той излиза в болничен по семейни причини, като очаква до десетина дни да разтрогне по взаимно съгласие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови