Тити Папазов призна, че е дал заем на Левски с минимална лихва чрез малката си фирма

OFFNews 26 август 2020 в 13:49 3938 1

Баскетболният специалист Константин Папазов разкри, че заемът от близо 200 000 лева към Левски за изплащане на част от заплатите е бил отпуснат от лично негова фирма, която пък ги е взела от негов приятел, останал неназован от бъдещия втори акционер в клуба.

Парите били предвидени за покупка на имот. Това разкри Тити в отговор на въпроси на лидери на агитката в социалните мрежи, които в последните дни активно атакуват новото ръководство на Левски. На практика Папазов потвърди обвиненията с изказването си. Той беше наречен вчера "Г-н Малка фирма, минимална лихва" от популярния привърженик Любо Младежа.

"На 3 август тази година лично от моята фирма дадох заем, защото така беше правилно към момента. Една седмица преди първенството момчетата получиха заплати за месец февруари. Жена ми само ме помоли това, което съм дал за баскетбола, да не се случва и във футбола.

Но трябваше да обяснявам пред всички, за да бъде доволен Степан Хиндлиян (председател на НКП). Сега не само вече всички знаете, а и мой приятел ще ми се обиди. Ще се обиди, защото тези пари ги взех от него за покупка на имот. Относно това, че фирмата ми е малка, силно се надявам да стане по-голяма и да давам големи заеми. Относно лихвата, за която се спекулира, няма как да се даде заем без лихва.

Тя е минимална, за успокоение на тези, които ме пишат лихвар. Те си имат такъв и го знаят кой е. За всичко на този свят могат да ме обвинят, но не и на финансова тема. От 26 години съм в спорта, от 22 съм най-скъпо платеният треньор в баскетбола. Имам ясни приходи. В рамките на 10 дни обаче се оказах лъжец, който крие истината", каза Папазов.

На масата за пресконференции присъстваха още мажоритарният акционер Наско Сираков и изпълнителният директор Павел Колев.

Сираков заяви, че наистина все още не са прехвърлени обещаните процент акции на Тити, но той можел да се чувства съсобственик. Чисто технически прехвърлянето щяло да стане до седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови