Тема за размисъл преди баража: Унгария би Турция като гост

OFFNews 04 септември 2020 в 07:56 2518 0

Снимка БГНЕС

Съперникът на България в баражите за място на Евро 2021 по футбол- Унгария се наложи с 1:0 над Турция като гост на старта на турнира Лига на Нациите. Двата отбора са в група 3 на Лига В.

България приема унгарците на 8-и октомври и при успех отново като домакин, но на 12-и ноември чака победителя от срещата Исландия- Румъния.

Единственото попадение вкара Доминик Собослай в 80-ата минута, след като прониза турския вратар с бомбен изстрел от фаул, който обаче беше на доста сериозна дистанция.

Иначе крайният победител в тази среща напълно заслужено е Унгария, тъй като отборът контролираше топката и създаде по-добрите положения. Още в 7-ата минута подаване в наказателното поле намери непокрит Адам Салай, който стреля прецизно към левия ъгъл. Вратарят на домакините Урджан Чакър обаче се разтегна и срилянтно спасяване не пусна топката.

Само след 6 минути Роланд Салай повтори упражнението и пак стражът на домакините извади в корнер. Преди да изтече 20-ата минута дойде и третото положение за Турция, този път пропуснато чрез Доминик Собослай. Той опита късмета си от границата на наказателното поле с премерен удар, но той срещна дясната греда, след което домакините изчистиха.
След началото на второто полувреме и турците леко се активизираха, а удар на Хакан Чалханоглу премина над горната греда.

В друга среща от тази група В/3 Русия отнесе Сърбия с 3:1. Артьом Дзюба откри от дузпа в 48-ата минута, а Вячеслав Караваев удвои в 69-ата. Александър Митрович начали за сърбите в 78-ата минута преди Дзюба да оформи крайното 3:1 с втория си гол в мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови