ЦСКА-София излезе начело в Първа лига

OFFNews 22 август 2020 в 22:27 2975 0

Отборът на ЦСКА-София излезе начело в класирането в Първа лига, след като постигна втора поредна победа в третия си мач - 2:1 над Ботев (Враца) като гост.

Столичани имат 7 точки и изпревариха носителя на Купата на страната Локомотив (Пловдив), който вчера победи Славия като гост. Врачани пък остават с 3 точки, постигнати изненадващо на старта срещу шампиона Лудогорец.

ЦСКА-София имаше сериозно превъзходство в големи периоди и можеше да стигне и до по-убедителна победа. В предишния кръг момчетата на треньора Стамен Белчев взеха победата със същия резултат над Ботев (Пловдив).
Рафаел Енрике откри резултата в 17-ата минута, след като Греъм Кери получи топката на левия фланг напълно сам.

Той овладя спокойно и центрира, където Енрике и Юрген Матей чакаха топката. Столичани пропуснаха нови възможности за гол, а врачани възстановиха равенството след неубедителна намеса на вратаря Бусато при центриране от дясно.

Атанас Зехиров проби и центрира до първа греда, стражът боксира навътре, а там защитата на ЦСКА-София не реагира. Генов беше най-бърз и от 2 метра прати топката в мрежата.

В 73-ата минута Али Соу донесе победата на ЦСКА-София, след като се пребори с Керчев и падайки прати прехвърлящ удар над неразчетено излезлия вратар Красимир Костов.

В следващия кръг на Първа лига ЦСКА-София приема Славия на стадион "Българска армия". Мачът е насрочен за 30 август (неделя) от 21:00 часа, а на 27 август (четвъртък) отборът започва участието си в Лига Европа с домакинство на малтийския Сиренс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови