ЦСКА се завърна в Европа с победа

OFFNews 12 юли 2018 в 23:19 1634 0

Отборът на ЦСКА се завърна в европейските клубни турнири с победа над литовския Рига с 1:0 в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа, който се игра на стадион "Българска армия".

Мачът започна с минута мълчание в памет на легендарния нападател на армейците Димитър Марашлиев, който си отиде днес на 70-годишна възраст.

Единственото попадение в срещата беше реализирано от Тиаго Родригес. Португалецът отбеляза страхотен гол от дистанция в 49-та минута и накара пълните трибуни на "Армията" да избухнат в екстаз.

До края "червените" имаха няколко добри възможности да увеличат аванса си, а вратарят Витаутас Черниаускас на два пъти спаси мрежата си от попадение. Реваншът е на 19 юли от 19,30 часа в Рига, а сухата мрежа в днешния двубой дава солидна преднина за ЦСКА.

Носителят на купата на България Славия също взе победа днес при гостуването си във Финландия на местния Илвес Тампере в първия кръг от квалификациите за Лига Европа. Единственото попадение падна в 80-ата минута на мача, като точен бе Момчил Цветанов. При успех, в следващия кръг Славия ще играе с хърватския Хайдук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови