ЦСКА се изравни с Левски и диша във врата на лидера от Разград

OFFNews 21 октомври 2018 в 21:58 1287 0

Отборът на ЦСКА разгроми Етър с 3:0 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига и се изравни в класирането с Левски. Двата тима имат по 28 точки и делят второто място, докато на върха е шампионът Лудогорец с 29.

Попаденията за "червените" отбелязаха Божидар Чорбаджийски (28), Жоржиньо (49) и влезлият като резерва Кирил Десподов (84).

Представянето на "червените" задоволи феновете, които бяха изпълнили трибуните на "Българска армия" за двубоя, който беше много специален за ЦСКА, тъй като беше първа домакинска среща след плащането на 8-те милиона лева за активите на фалиралото дружество.

Етър започна добре мача и стоеше равностойно на домакините до гола на Чорбаджийски. Защитникът се разписа след изпълнение на корнер, като надскочи бранителите на Етър и отбеляза дебютното си попадение за сезона. Резултатът се запази до края на полувремето, а малко след подновяването на играта "червените" стигнаха до втори гол чрез Жоржиньо.

След изпълнение на пряк свободен удар бранителите на Етър изчистиха топката, но тя попадна в краката на Жоржиньо, който без колебание я прати в левия ъгъл на вратата. Малко по-късно Мауридес пропусна, като стреля над вратата. В самия край на срещата влезлият като резерва Десподов оформи крайния резултат след асистенция на Евандро. В следващия кръг на ЦСКА предстои гостуване на Берое, докато Етър приема Славия.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови