ЦСКА привлече опитен нидерландец

OFFNews 26 юни 2021 в 22:18 1155 0

Носителят на купата на България по футбол ЦСКА подсили нападателната си мощ с опитния нидерландец Яник-Сони Вилдсхът, съобщиха от клуба.

29-годишното крило идва на "Българска армия" от настоящия израелски шампион Макаби Хайфа, където през последните два сезона записва 63 мача със 7 гола и 6 асистенции.

Преди това в продължение на пет години кариерата на високия 187-сантиметра играч преминава на Острова с екипите на Мидълзбро, Уигън, Норич, Кардиф и Болтън. Общият актив на Уайлдшът в шампионатите на Чемпиъншип и Лига 1 е 200 двубоя, в които е отбелязал 21 попадения и е асистирал за още толкова.

Офанзивният халф е продукт на школата на Аякс и бивш младежки национал на Нидерландия. В родината си играе последователно за Цволе, Венло, Хееренвен и АДО Ден Хааг. В елитната Ередивизие на страната е взел участие в 100 срещи с 10 гола и 14 асистенции.

Директно след успешните преговори в София Вилдсхът ще се присъедини в към подготовката на отбора в Австрия. Треньорският щаб ще прецени в каква моментна кондиция е той и ще му изработи план за допълнителна индивидуална подготовка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови