ЦСКА предприема действия срещу тим от Втора лига, именувал се ЦСКА 1948

OFFNews 11 октомври 2018 в 19:07 8879 1

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира пред БНР новината за платената клубна емблема и обстоятелствата, които произтичат от това действие.

Легендата на "армейците" сподели, че ръководството ще предприеме действия срещу клуба от Втора лига, именувал се ЦСКА 1948, който ползва емблемата, символите и претендира за историята на ЦСКА.

"Искам да подравя и честитя на всички нашите фенове тази прекрасна новина. Надявам се и вярвам, че тя ги е направила щастливи. За нас като ръководство този акт беше също много важен. С него собствениците показаха чистите си намерения относно клуба, относно футбола и изобщо спрямо спорта. Между другото това са факти, които те са доказали във времето назад със своята работа. Съвсем нормално е да претендираме за всички наши активи, титли и история.

Това е един акт, който доказва, че връщайки си емблемата, клубът 100-процентово добива автентичност. В този смисъл считам, че никой повече под каквато и да е форма няма моралното право да има претенции след този факт. Прекалено рано е да говорим за процедура от наша страна спрямо тима от Втора лига ЦСКА 1948. Първо трябва да изживеем радостта си.

Освен това, не съм запознат юридически с този казус. От моя гледна точка обаче няма как два клуба да използват едновременно една почти идентична емблема. Няма как да се случи това. Процедурата за свързване с БФС и съответно оттам - придвижване на процедурата към УЕФА по темата, ще изисква време.

Вярвам, че срокът ще бъде достатъчно кратък, за да може навсякъде - и на таблото на стадионите и навсякъде по медиите да се възстанови тази емблема. В момента има еуфория в нашата фенска общност. Надявам се още на близкия мач за Купата и след това в срещата с Етър за първенство на стадиона да има доста хора, които да покажат любовта си към клуба. И самият клуб има нужда от повече зрители. Със сигурност ще се премине и към процедура за заличаване на тирето и думата София от официалното име на клуба.

Изчаквахме да мине този ден и в бъдеще ще се тръгне и в тази посока. Това е въпрос на юридически стъпки, които ще бъдат направени от нашите адвокати. Във връзка с включването в дълга на един имот, който не е наша собственост, ние ще се обърнем към съда. Това е едно нормално действие. Но аз не съм специалист и не мога да ви дам точна оценка“, коментира Пламен Марков.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

1

Бабатунде

12.10 2018 в 10:46

Боже колко сте продажни ! И вие ли се продадохте на Гришо джуджето ?
Това не е ЦСКА а е ЦСКА-София, клуб получен от сливането на Литекс и Етрополе. Некомпетентни, неграмотни "журналисти".
Литекс, който купи емблемата на ЦСКА (с пари с незнаен произход, който надали ви стиска да проверите), съди друг новосъздаден клуб.
ЦСКА УМРЕ !