Станаха ясни 14 от 1/8-финалистите в Шампионската лига

OFFNEWS 11 декември 2019 в 00:29 3086 0

С изиграването на последните мачове в груповата фаза на Шампионската лига в групи "Е", "F", "G" и "H" станаха ясни имената на още шест отбора, които се класират на 1/8-финалите в турнира. Така картината на елиминациите се допълни до 14 тима, като днес предстои да бъдат излъчени и последните два участника в тях.

Напред продължават носителят на трофея Ливърпул, който победи с 2:0 като гост РБ Залцбург. Другият представител на група “Е” в 1/8-финалите е Наполи, който разгроми белгийския Генк с 4:0.

В група "F" Барселона постигна победа с 2:1 над Интер в Милано и сложи край на надеждите на "нерадзурите" да продължат напред. В другия мач от групата Борусия надви Славия Прага с 2:1 в Дортмунд и също ще играе напролет в турнира.

В група "G" напред продължават РБ Лайпциг и Лион, които завършиха 2:2. В другия мач от групата Бенфика разгроми с 3:0 Зенит и си осигури участие в Лига Европа.
Ситуацията в група "Н" беше доста объркана. Три отбора имаха шансове за 1/8-финалите и в крайна сметка полуфиналистът от миналия сезон Аякс отпадна, а напред продължават Челси и Валенсия.

Пет отбора пък са в битката за последните две места. Най-заплетена е ситуацията в група С, където победител е Манчестър Сити. В битката за второто място за Шахтьор Донецк, Динамо Загреб и Аталанта. В група D победител е Ювентус, а за второто място шансове имат Атлетико Мадрид и Байер Леверкузен.

Победители в групите:

Барселона
Байерн Мюнхен
Ювентус
РБ Лайпциг
Ливърпул
Манчестър Сити
Пари Сен Жермен
Валенсия

Подгласници:
Челси
Борусия Дортмунд
Лион
Наполи
Реал Мадрид
Тотнъм
Шахтьор Донецк, Динамо Загреб или Аталанта
Атлетико Мадрид или Байер Леверкузен

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови