Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Сръбски национал се озова в ареста за нарушаване на забраните

OFFNews 04 април 2020 в 21:20 1838 0

Сръбският национал по футбол Александър Прийович беше арестуван в Белград за игнориране на полицейските разпоредби по време на пандемията.

29-годишният футболист на Ал Итихад и компания от още 19 души са се събрали на купон в бара на хотел "Краун Плаза" в сръбската столица, нарушавайки правилата за изолация.

"Прийович беше арестуван и извикан в прокуратурата. Той е нарушил мерките и е пил с повече от пет души в салона на ресторант в Белград след 17:00 часа", съобщават местните власти.

В западната ни съседка са забранени всички обществени събирания на повече от двама души, както и излизанията от 17:00 до 5:00 часа сутринта. Мерките целят да спрат разпространението на коронавируса.

Сред задържаните е и певецът Митар Мирич, който е близък с Прийович. Медиите в Сърбия разкриха, че футболистът се е опитал да излъже полицията и да си резервира стая в хотела и да се представи като гост, но номерът не минал.

Прийович вече се яви в съда в Белгард, за да обясни поведението си.

Той става вторият футболен национал на западната ни съседка след нападателя на Реал Мадрид Лука Йович, който се прибра в родината си и веднага наруши карантината, за което понесе обществено порицание, а властите се заканиха да го съдят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови