Спас Русев ужасен от случая с ранената полицайка

OFFNews 24 април 2018 в 10:06 1685 0

Собственикът на Левски Спас Русев категорично осъди постъпката на привърженика на "сините", който хвърли бомба на националния стадион по време на дербито ЦСКА - Левски и рани полицайка.

"Тази игра съществува заради феновете. Това, което се случва обаче е ужасно. Аз го оприличих като терористичен акт", каза Русев в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия.

По думите му категорично извършителят не е имал идея да предизвика подобни ситуации. А е искал по някакъв начин да изрази радостта си. Според Спас Русев феновете обаче трябва да знаят, че с димки и бомби не помагаш на отбора, а вредиш.

Според боса на "сините" е необходим комплекс от мерки за справяне с проблемите по стадионите. „Ние имаме изключително лоши футболни съоръжения“, посочи Русев, като допълни, че трябват засилени мерки за сигурност, камери и пропусквателна система.

“Наказанието на отбора няма да промени нищо. Това няма да гарантира, че на следващия мач инцидентът няма да се повтори.

Години наред в България на притежаването на футболен клуб се гледаше като на трофей и много собственици флиртуваха с ултрасите. Това доведе до изкривяване на тяхното поведение, тъй като не се създадоха строги правила, които трябва да се спазват", добави собственикът на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови