Румънци не дават и 50 000 евро за наш национал

OFFNews 07 юли 2021 в 15:39 1940 0

Румънският първодивизионен ФКУ Крайова е отказал да заплати 50 хиляди евро за привличането на българския национал Бирсент Карагарен от Локомотив Пловдив, съобщи агентът Флорин Маня за изданието "Проспорт", цитирано от БТА.

Карагарен е харесан от старши треньора на тима Адриан Муту, но от клубната управа са поискали да привлекат без трансферна сума, заради което трансферът е пропаднал.

"Говорих с г-н Муту много пъти, той ми е приятел. Исках да му помогна с играча. Става въпрос за Бирсент Карагарен, национал на България от Локомотив Пловдив, с мачове в Евротурнирите. Играе като дясно крило. Муту го беше харесал и искаше да го привлече", коментира Маня.

"Карагарен ни каза, че е свободен агент, че има споразумение със собственика (б.а. Христо Крушарски) да по пусне...В последствие той е разговарял с него и собственикът му казал, че няма да го освободи преди края на квалификациите на Лига Европа. Крайова не искаше да чака толкова дълго.

Аз се намесих и се разбрахме за трансферна сума, но Крайова отказа да я плати. Става въпрос за 50 хиляди евро. Намерете ми играч от румънския национален отбор, който можете да вземете за 50 хиляди евро!

Така нещата пропаднаха. Съжалявам, че не се получи, може би от Крайова не са били достатъчно уверени в играча, за да платят парите. Той искаше и заплата от около 8-9 хиляди евро на месец, което също не е малко", добави Маня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови