Реал Мадрид спечели дербито срещу Барселона пред 86 422 зрители на "Камп Ноу"

OFFNews 24 октомври 2021 в 19:42 1517 0

Снимка Getty Images

С попадения на Давид Алаба и Лукас Васкес пред препълнените трибуни на "Камп Ноу" Реал Мадрид спечели дербито с големия си съперник в испанския футбол Барселона с 2:1, като това бе първо "Ел Класико" след напускането на мегазвездата Лионел Меси в посока Пари Сен Жермен през лятото.

С този успех столичаните се върнаха на първото място с 20 точки, а каталунците са осми с пет по-малко.

Алаба вкара първия гол в 32-та минута, когато изпрати прецизен удар отляво и въпреки че Марк-Андре тер Щеген се разтегна, германският вратар не успя да стигне до топката. Това се случи броени минути след най-големия пропуск за Барса, след като Сержиньо Дест стреля над напречната греда на Реал Мадрид от близко разстояние.

Васкес вкара втория гол по време на добавените седем минути след контраатака.

Той спринтира до края на нападението и бе награден с попадение на добавка след спасяване на Тер Щеген, а секунди по-късно Серхио Агуеро върна един за гол за Барса. Той получи топката от Дест в последните секунди и намали за 1:2, но време за повече нямаше.

С победата си Реал Мадрид може и да е сложил край на престоя на Роналд Куман начело на Барселона, като развитие около съдбата му се очаква в най-кратко време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !