Михаил Касабов е новият президент на БФС, Балъков и членовете на Изпълкома подадоха оставки

OFFNews 18 октомври 2019 в 16:21 9954 0

Михаил Касабов е новият президент на Българския футболен съюз. Това заяви Камен Костадинов пред събралите се журналисти, очакващи новини от провелото се събрание на Изпълнителния комитет.

Членовете на Изпълкома подадоха оставки, следвайки примера на вече бившия си президент Борислав Михайлов. Костадинов пък обяви новината пред залата на Националната футболна база в Бояна.

"Целият Изпълком подаде подаде оставки. Най-вероятно ще има конгрес. Целият Изпълком ще остане, докато не бъде избран нов.

Конгресът е нещо, което не е елементарно. Надявам се, че няма да има юридически препятствия. За мен оставката е морален акт", заяви Камен Костадинов.

Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков също е подал оставка. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков трябва да предложи негов заместник на следващия Изпълком.

"Не е лесно, виждате колко бързо се развиват събитията. Ще бъдете уведомени кога ще бъде свикан следващия Изпълком. 

Няма време да се намери толкова бързо нов треньор. Разочарован съм, че се разделяме с поредното голямо име. Неприятно е да се разделяме с приятели. Малко е време, няма да бъде лесно намирането на нов треньор.

Желаещи има винаги ще има. Резултатите липсваха, мотивация, желание за игра", каза Лечков по отношение оставката на Балъков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови