Лудогорец записа трета поредна загуба в Лига Европа

OFFNews 05 ноември 2021 в 00:09 1198 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец допусна трета поредна загуба в групите на Лига Европа, като този път отстъпи с 2:4 пред Брага като гост. С това поражение българският шампион на практика изгуби всякаква надежда, че може да продължи напред в европейските турнири, след като по същото време датският Мидтиланд победи Цървена звезда в Белград с 1:0, а сърбите завършиха мача с 9 човека.

Брага започна да натиска още в първите минути, като с всяка изминала минута ставаше по-горещо пред вратата на Кристиян Кахлина. Вратарят имаше някои добри намеси, а и на два пъти гредите помогнаха на "орлите".

В 26-ата минута обаче Кахлина сбърка при далечен удар на Ал Мусрати в центъра на вратата, но вратарят не успя да избие добре топката с несръчен контакт и тя влезе в левия му ъгъл.

Лудогорец обаче намери сили да отговори подобаващо. В 33-ата минута Доминик Янков изведе с разсичащ пас през защитата Пиерос Сотириу, който много добре си поведе топката с едно докосване и с второто я вкара в мрежата я вкара покрай вратаря Матеус.

Радостта на разградчани трая твърде кратко, тъй като 4 минути по-късно Юри Мадейрош бе изведен на чудесна позиция в наказателното и той опъна с мощен шут мрежата за 2:1. Брага нанесе още един удар преди почивката. В 40-ата минута Галено бе изведен, той с тяло изпревари Жордан Икоко и с премерен удар покрай излезлия да го пресрещне Кахлина направи резултата 3:1.

Брага продължи да натиска и след почивката и в 53-ата минута Витор Оливейра бе близо до четвърто попадение, но Кахлина в последния момент извади топката в корнер.

В 58-ата минута Доминик Янков се пребори за една спорна топка и изведе сам срещу вратаря на домакините капитана Карил Десподов, който би технично, но Матеус успя да чукне топката с една ръка и тя излезе на сантиметри в корнер покрай левия му стълб.

В 73-ата минута Брага се възползва от поредната грешка на Лудогорец. Притиснат Жордан Икоко върна много слабо топката към Кахлина, тя бе настигната от резервата Марио Гонсалес, който с лекота я вкара покрай вратаря за 4:1.

Лудогорец стигна и до втори гол в мача. В 79-ата минута Десподов изпълни корнер, а Игор Пластун изпревари португалски защитник и с остър удар с глава в обратния ъгъл вкара хубаво попадение.

В последните минути Марио Гонсалес имаше още един чудесен шанс за гол, но ударът му с глава бе спасен с атрактивен плонж от Кахлина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови