Лудогорец спечели десета поредна титла

OFFNews 04 май 2021 в 22:00 1968 0

Отборът на Лудогорец спечели рекордна десета поредна титла на България, след като победи Берое с 3:1 у дома в мач от 27-ия кръг на Първа лига.

По този начин четири кръга преди края на сезона "орлите" вече няма как да бъдат изместени от първото място в класирането и подобриха рекорда на ЦСКА от девет поредни титли, поставен в средата на миналия век.

Домакините поведоха в резултата в 29-та минута, когато крилото Кирил Десподов се измъкна зад защитата на гостите, преодоля вратаря на Берое Генади Ганев и прати топката във вратата, но страничният рефер вдигна флага си за засада. Реферите, отговарящи за видеоповторенията, сигнализираха на главния съдия Драгомир Драганов, че засада няма и попадението бе зачетено.

Десет минути по-късно отново имаше работа за ВАР, след като централният защитник на Лудогорец Оливие Вердон игра с ръка след изстрел на Алиун Фал, като първоначално Драганов не отсъди нарушение, но след консултация с монитора за повторения той отсъди дузпа, реализирана от Гаюс Макута.

Възпитаниците на Петър Киров се защитаваха храбро и бяха близо до това да отложат празненствата на своя съперник, но в 79-та минута младокът Доминик Янков се разписа с прецизен диагонален изстрел, само няколко минути след като се появи в игра. Пет минути по-късно капитанът на разградчани Клаудиу Кешеру подпечата успеха на домакините от близко разстояние след добро подаване на Десподов, оформяйки крайното 3:1, което даде началото на празненствата в Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови