Лудогорец се завърна на върха след безпроблемна победа над Арда

OFFNews 22 септември 2019 в 22:44 1431 0

Лудогорец се върна на върха в класирането след рутинна победа с 2:0 над Арда Кърджали в среща от 10-ия кръг на Ефбет Лига.

Треньорът на "зелените" Станислав Генчев бе пуснал голяма част от футболистите, които играят по-рядко, но това не се отрази на представянето на тима.

Дан Битон даде аванс за домакините в 35-та минута, а в 66-та друг футболист, дошъл в Разград през лятото от израелското първенство - Мавис Чибота довърши гостите. Новината за Арда е, че първи минути с фланелката на тима записа юношата на Ливърпъл Конър Рандал.

Така Лудогорец се върна на върха в класирането с 24 точки от 10 мача, с 1 повече от Левски. Арда е на петата позиция с 15 точки, на 4 зад ЦСКА.

В друг мач, който се игра по-рано днес Локомотив Пловдив победи Берое с 3:0. "Черно-белите" бяха по-активният тим през целия двубой и се възползваха максимално добре от създадените положения пред вратата на съперника.

Гостите от своя страна не показаха почти нищо в предни позиции и логично си търгнаха с наведени глави от "Лаута". Отличен мач за Локо направи ветеранът Георги Илиев, който откри резултата, а след това подаде на Бирсент Карагарен за втория гол. Крайното 3:0 бе оформен от Ален Ожболт в последните минути на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови