Левски загуби от Царско село на "Герена"

OFFNews 23 август 2020 в 19:37 2410 0

Отборът на Левски продължава да търси първи успех през сезона, след като допусна загуба от Царско село с 0:1 в двубой от третия кръг на Първа лига, игран на "Герена".

Така "сините" остават без домакинска победа за първенството в календарната 2020 година, а загубата остави вековния клуб в дъното на класирането с актив от едва 1 точка, спечелена при гостуването на Арда.

В първия кръг Левски загуби от Берое с 0:2 отново на "Герена". Воденият от легендата на ЦСКА Любослав Пенев отбор на Царско село стигна до успеха с попадение в самия край на първото полувреме, когато Божидар Васев с глава завърши центриране в наказателното поле, а вратарят и лидер на Левски Николай Михайлов не успя да реагира. 

През второто полувреме домакините упражниха натиск, който едва не се материализира в самия край, когато гредата на два пъти спаси Царско село от изравнително попадение, като Живко Атанасов не успя да намери опразнената врата.

В крайна сметка обаче резултатът се запази и така Царско село се върна на върха във временното класиране, като дели първата позиция с ЦСКА-София. И двата тима имат по 7 точки. Трети е Лудогорец с 6.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови