Левски среща Етър в баража за Лига Европа

OFFNews 23 май 2019 в 21:52 2510 0

Снимка levski.bg

Столичният гранд Левски ще се изправи срещу Етър Велико Търново в баража за участие в Лига Европа на 28 май през следващата седмица.

Това стана факт, след като "болярите" победиха Славия с 2:0 у дома и с общ резултат 2:1 спечелиха седмото място и правото на бараж срещу третия в първата шестица за евротурнирите. Яни Пехливанов откри резултата с изстрел отблизо в 23-ата минута. В 37-ата минута Милчо Ангелов направи 2:0.

Преди началото на мача домакините почетоха легендата на българския футбол Красимир Балъков, който изведе "виолетовите" за последен домакински мач.

Героят от САЩ'94 ще поеме националния отбор през юни и това бе последен негов двубой начело на Етър на стадиона във Велико Търново.

Първите минути бяха равностойни, като “белите” пробваха с далечни удари да вкарат ранен гол. Вратарят на Етър Христо Иванов обаче не бе затруднен особено.

Така се стигна до 23-та минута, когато с доза късмет “болярите” поведоха в резултата. Даниел Младенов центрира от ъглов удар, получи се карамбол между двата играчи на Славия, след което топката отиде при Яни Пехливанов, който с удар отблизо не остави никакви шансове на ветерана Георги Петков.

В 38-та минута “болярите” вкараха и втори гол, който поразително приличаше на първия. Дани Младенов отново центрира от ъглов удар, а Милчо Ангелов с глава насочи топката неспасяемо зад Петков за 2:0.

След почивката Дани Младенов можеше да направи шансовете на Славия нищожни, но силният му удар бе отразен от Петков. В 69-та минута Румен Руменов също нанесе много тежък удар, но опитният страж на “белите” отрази. В последните минути на срещата “болярите” имаха претенции за дузпи в две ситуации в рамките на минута. В крайна сметка победата с 2:0 бе достатъчна за тима на Красимир Балъков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови