ФИФА отлага мачовете през лятото

OFFNews 04 април 2020 в 13:07 1481 0

Работната група към Международната федерация по футбол ФИФА препоръча на Съвета на организацията да отмени всички официални международни мачове през юни заради глобалната пандемия, съобщават от пресслужбата на ФИФА.

Решението идва два дни, след като УЕФА отмени до второ нареждане всички срещи при мъжете и жените през юни. Предстои препоръките да бъдат одобрени официално.

УЕФА вече обяви, че планира да се консултира с ФИФА относно евентуално намаляване на броя на срещите през юни, за да се играят мачовете от европейските клубни турнири.

Работната група препоръча също така на Съвета на ФИФА да проведе преговори с представители на конфедерациите за планиране на нови дати за квалификациите за Мондиал 2022, както и да включи нови дати в календара за квалификационния турнир за жени за олимпийските игри в Токио.

В същото време пък стана ясно, че всички квалификационни турнири за олимпийските игри в Токио ще трябва да завършат до 29 юни 2021 година.

Това се казва в писмо от Международния олимпийски комитет (МОК) до всички национални комитети, съобщава авторитетният сайт Inside the Games.

Олимпиадата беше отложена с една година заради пандемията от COVID-19 и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година. 

По-рано МОК заяви, че всички спортисти, които вече са се класирали за олимпиадата, ще запазят квотите си. Понастоящем 57% от квотите вече са раздадени.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови