Бербатов оспори избора на Боби Михайлов: Трябва да има балотаж! Сега на ход е съдът!

OFFNews 14 октомври 2021 в 20:33 2101 0

Изборът на Боби Михайлов за президент на БФС за пореден път от 2005 година насам няма да мине гладко този път.

Бившият вратар беше оставен на поста си с гласовете на 241 делегати на извънредния конгрес на централата, докато основният му конкурент Бербатов получи 230. Точно 1 глас стигна на Михайлов, за да бъде избран на първи тур.

Бербатов претендира, че е трябвало да има балотаж, тъй като необходимият брой гласове за избор на първи тур са били 242 - т.е. с един повече. Той също така заявява, че изборите ще бъдат оспорени в съда. Вчера адвокат Радостин Василев също изрази увереност, че изборът на Михайлов няма да мине в Агенцията по вписванията.

Публикуваме текста от страницата на Димитър Бербатов във "Фейсбук":

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения". 

Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати! На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола! В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва

"Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати". Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж! Сега на ход е съдът!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови