Бербатов: Дано правителството си свърши работата и отстрани тези фенове завинаги

OFFNews 18 октомври 2019 в 13:27 1444 1

Бившият национал Димитър Бербатов призова за доживотни наказания за расистите, които посещават всякакви спортни събития.

Той също не пропусна да коментира наболялата напоследък тема за расизма след евроквалификацията България – Англия (0:6).

Освен ужасяващата загуба на "трикольорите", срещата на два пъти беше прекъсвана първото полувреме заради расистки скандирания, които се чуха ясно, тъй като публиката се беше смълчала след ужасното начало на мача за момчетата на Красимир Балъков, които отстъпваха вече с 0:2.

"Във всяка нация има гнили ябълки. Точно такъв бе случаят и на нашия стадион срещу Англия. Имаше хора, които бяха на трибуните само за да провокират. Такива фенове не бива да се допускат до футболни мачове. Заслужават доживотна забрана да посещават спортни събития като цяло, не само футболнит.

Силно се надявам българското правителство да си свърши работата и да отстрани тези фенове завинаги. Те не заслужават да присъстват на мачовете и да засрамват България. Заради тях в момента се говори само за расизъм у нас, а не за футбол, което не е правилно.

Срам ме е как тези хора могат да направят това. Расизмът е проблем също и в Англия, и Италия, и по целия свят. Трябва заедно да се борим срещу расистите, защото това е недопустимо. Горд българин съм и знам, че ще се справим с този проблем за отрицателно време. Ще има тежко правосъдие", каза Бербатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

152

1

Socerez

18.10 2019 в 14:24

Браво на Бербатов! Много добра идея. Но все пак това са младежи на по 15-18 години, хората се променят. Затова може поетапни наказания да се налагат.
При едно провинение на фашизоидите - забрана за посещение на спортни събития за 1 година. При второ, 10 години. При трето, доживотно!