Байерн Мюнхен привлече Иван Перишич

OFFnews 13 август 2019 в 12:46 1579 0

Байерн Мюнхен привлече в състава си Иван Перишич от Интер. 30-годишният хърватин пристига на "Алианц Арена" под наем за един сезон за сумата от 5 милиона евро, като в договора между двата клуба е заложена и опция за откупуването му през следващото лято срещу още 20 милиона евро.

Така Перишич се завръща в Германия, където игра преди време с екипите на Борусия Дортмунд и Вердер Бремен.

"Много съм щастлив, че се завръщам в Германия. Байерн е един от най-големите отбори в Европа. Ще опитаме да спечелим не само Бундеслигата, но и Купата на Германия и Шампионската лига. Всеки знае колко голям клуб е Байерн. За мен е сред петте най-големи в света. Няма как да откажеш на такъв клуб. Обещавам да давам най-доброто от себе си всеки ден и да помогна да спечелим възможно най-много трофеи. В последните седем години играх като ляво крило, но мога да играя и отдясно, а и зад нападателя. В миналото съм играл дори и като централен нападател. Ще играя там, където треньорът ми каже. В личния си живот съм спокоен. Обичам да прекарвам времето си със семейството и децата ми", заяви Перишич при представянето си.

Перишич има 27 гола и 16 асистенции в 112 мача в Бундеслигата. При престоя си в Сeрия "А" пък хърватинът се отчете с 37 гола и 31 асистенции в 141 мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови