Петер Мадсен призна, че е убил шведската журналистка Ким Вал в подводницата си

OFFNews 09 септември 2020 в 17:56 5068 0

Снимка Wikipedia

Петер Мадсен, който излежава доживотната си присъда за убийството на Ким Вал, за първи път призна вината си в излъчен днес документален филм, предава Франс прес. Вал беше убита през 2017 г. в построена от датчанина подводница.

На 10 август 2017 г. 30-годишната шведска журналистка се качва в подводницата, построена от 49-годишния датчанин, за да направи портрет на самоукия изобретател. Тя обаче не се връща след работа и приятелят ѝ съобщава на властите. След 4-месечно издирване, разчлененото ѝ тяло беше открито в Балтийско море.

През април 2018 г. Мадсен е осъден на доживотен затвор за сексуален тормоз и предумишлено убийство. Припомняме, че по време на съдебния процес той призна, че е разчленил тялото на журналистката, но отричаше да става въпрос за умишлено убийство. Той твърдеше, че смъртта ѝ се дължи на злополука.

Днес обаче беше излъчен първият епизод на документалния филм “Тайни записи с Петер Мадсен”, в който, в отговор на журналистически въпрос, Мадсен казва: “Има само един виновен и това съм аз… освен на 10 август 2017 г. не съм направил нищо на никого.”

Документалният филм се опира на повече от 20 часа телефонни разговори между журналист и Мадсен, който първоначално не е знаел, че разговорите им се записват, но впоследствие, когато разбира, се съгласява те да бъдат разпространени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови