Евростат: 168 хил. смъртни случая повече в ЕС през пролетта

OFFNews 19 октомври 2020 в 21:40 4048 1

За периода от март до юни тази година в 26 страни от Европейския съюз са регистрирани 168 хил. смъртни случая повече в сравнение със средното ниво
предходните четири години, съобщава днес Евростат.

Тези данни включват всички смъртни случаи, независимо от причините им, но могат да бъдат полезни при оценяване на прякото и косвеното влияние на пандемията от COVID-19 върху европейското население, уточняват от статистическата служба на ЕС.

Най-голям ръст на смъртните случаи тази година спрямо предходните четири има в края на март и в началото на април. Най-силно засегната е Испания, следвана от
Италия и Франция. Трите страни бяха най-силно засегнати от пандемията в началото на годината.

Ирландия не е включен в статистиката, тъй като все още не е изпратила данни.

От данните на Евростат става ясно, че около 96% от 168-те хиляди допълнителни смъртни случая за периода от март до юни са били на хора на 70 и над 70 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

19.10 2020 в 23:05

Добре бе имбесили, колко е общия брой умрели през предни години, с който сравнявате и казвате че тази година имало увеличение? Защо го няма това в статията? Трудно е да се намери ли? Евростат не знаят ли?

Всеки с 5 минути гугъл-джитцу ще види цифрата - около 5 милиона. На тези 5 милиона имаме от 168 000 старци над 70г. Тоест 3% повече умрели имаме. На цялото население на Съюза, 450 милиона, около 0.03% са умрели от ковид. Да приемем че наистина е от ковид. Значи тези стари хора са загубили последните си години, и следващите няколко години статистиката ще е надолу. Не казвам че не е проблем, но не е толкова страшен колкото ни "страхуват".

Заради безумната ни реакция 140 милиона ще умрат от глад в бедните страни, казва ООН. 2 милиона ракови прегледи, скенери, и терапии не са напрени само в UK тази година, заради "мерките". Да не говорим за други заболявания. Концентрирайки се само върху тази китайска гадост, убиваме много повече хора, отколкото вируса.