Двама ранени при нападение с нож до редакцията на Шарли Ебдо в Париж (обновена)

OFFNews 25 септември 2020 в 16:05 3125 0

Снимка БТА/АР

Двама души са ранени при нападение с нож близо до старата редакция на “Шарли Ебдо” в Париж, съобщава местната полиция, цитирана от Асошиейтед прес. 

По-рано през деня беше съобщено, че ранените са четирима, двама от които са в критично състоянието. Тази информация беше опровергана. Животът на двамата пострадали е извън опасност. Те работят в телевизионна продуцентска компания, непосредсвено до старата редакция на сатиричното издание. Двамата младежи са излезли да пушат пред срадата, когато били нападнати, съобщава Би Би Си.

От българското външно министерство съобщиха, че сред пострадалите няма наши сънародници.

Полицията съобщава, че има заподозрян 18-годишен младеж , който е задържан. Той е арестуван край Площада на Бастилията, като е бил разпознат, защото по дрехите му е имало кръв. Оръжието е намерено на мястото на атаката. Според източници от полицията става въпрос за сатър или мачете. Арестуван е и втори 33-годишен заподозрян, съобщава Жан-Франсоа Рикар - говорител на прокуратурата за борба с тероризма. Мъжът е задържан на близка метростанция.

Мотивът за нападението все още не е известен. Не е ясно дали актът е свързан с атентата в редакцията на сатиричното издание през 2015 г. и делото по случая, което е в разгара си.

Всички училища и детски градини наблизо са евакуирани, а районът е отцепен.

Френската национална антитерористична прокуратура се заема със случая, предават световните агенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови