Случаят Навални: мръсната игра на Кремъл

Райнхард Везер - FAZ 12 септември 2020 в 13:26 4760 5

Снимка vk.com/navalny

След отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал в Солсбъри преди две години, Русия настояваше британското правителство да включи Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в разследването на случая – международна организация, в която членува и Руската федерация.

Когато британците го направиха, Москва започна кампания за дискредитиране на организацията.

След отравянето на руския опозиционен политик Алексей Навални федералното правителство на Германия се обърна директно към ОЗХО и по този начин осигури достъп на Русия до цялата необходима информация.

И какво прави Кремъл сега? Увещава Германия за сътрудничество. Лесно е да си представим какво ще се случи, ако германската съдебна система предостави достъп до своите доказателства на руските власти: Москва ще ги отхвърли като неправдоподобни, непълни и т.н.

До следващата дезинформационна кампания

Да се надяваме, че федералното правителство няма да бъде разколебано от атаките, идващи от Москва, и ще се придържа към позицията си, че използването на забранено химично бойно вещество не е двустранен въпрос. При никакви обстоятелства руските следователи не трябва да бъдат допускани до самия Навални. Това би било неразумно не само по отношение на него и неговите близки.

Каквото и да чуят следователите на Путин, в една изкривена форма то ще бъде употребено в следващата дезинформационна кампания на Кремъл.

Дойче веле

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

5

order

12.09 2020 в 20:25

А кой има ИНТЕРЕС от това активно мероприятие...
Путин и Русия нямат никаква изгода от тая шумотевица защото безобидния трол Навални по добре им служи като жив и здрав!!!!
Е тогава въпроса на въпросите е: КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ СЛУЧАЯ.....НЕ СЕ ЛИ ДОСЕЩАТЕ!!!!

7014

3

Диди

12.09 2020 в 15:29

Щази имаше далеч по-големи майстори на уйдурмата.

5712

2

tough

12.09 2020 в 13:58

Ох, дойче, дойче, трай си там и не се излагай.

10372

1

elbarbudo

12.09 2020 в 13:40

Защо нямаше барем един ред за лъжите на озхо за сирийската "атака" с БОВ в град Дума, които изтекоха в Уикилийкс? Лъжчи и боклуци, навални го отровихте вие!