Екипът на Навални: Шефът на Газпром с имение за 240 милиона долара

OFFNews 18 юни 2022 в 18:35 5919 3

Дворец Милер

Снимка YouTube

Един от дворците на Милер

Собствен дворец с киносалон, ледена пързалка, православен параклис и специален гардероб за кожени палта - на това се радва шефът на "Газпром" Алексей Милер, както разкрива екипът на Алексей Навални.

Когато стане въпрос за Алексей Милер, ръководителя на "Газпром" - компанията, която ограничи доставките на газ за редица европейски страни, Путин не пести средствата, с които да се отплати за верността към управлението му, отбелязва n-tv.

В селището "Грийнфилд" в Подмосковието газовият бос разполага със собствен дворец с киносалон, подземна ледена пързалка, православен параклис, специален гардероб за кожени палта, да не говорим за игрищата за миниголф и басейна - разказва филмът на екипа на Навални "Путин. Милер. Газпром", който проследява кариерното развитие на Милер и неговото забогатяване. И това е само един пример за живота, който водят членовете на елита на Путин.

Разследващите са стигнали до извода, че в имението живее семейството на Милер предимно въз основа на това, че на хеликоптерната площадка на двореца редовно каца вертолетът Eurocopter на "Газпром", който се ползва от шефа на концерна. Принципно собственик на имота е фирма, наречена "Владение-В", която принадлежи на сейшелската офшорна компания "Валента холдингс". Информацията, до която са стигнали разследващите от екипа на Навални гласи, че през 2020-а година "Владение-В" е продало двореца, но и до днес продължава да плаща сметките за обслужването му. В регистъра имената на новите собственици са засекретени - всеки от тях е обозначен като "Руска федерация".

Лоялността се отплаща

Основното имение на Милер е на стойност 240 милиона долара и е с жилищна площ от приблизително 8500 квадратни метра, твърдят създателите на филма. По техните думи "това е истински дворец, и то не само що се отнася до неговата площ, но и до външния му вид: той има параден вход, до който може директно да се стигне с автомобил, има колони, балкони, огромен купол. На покрива на сграда има тераса с възможности за плаж и комини, които предполагат наличието на множество камини в сградата".

Лентата показва плановете за двореца, както и самото имение, заснето с дрон. При това Милер има и втори дворец в същия район - "Милерхоф", както са го нарекли местните жители, който е с цена от "само" 97 милиона долара. Двата двореца са вдигнати от главния изпълнител на "Газпром" - компанията "Стройгазконсалтинг", чийто собственик е йорданският бизнесмен Зияд Манасир. Смята се, че стойността на всички недвижими имоти на Милер надхвърля 750 милиона долара.

Милер е близък съратник на президента Путин и носи частична отговорност за спирането на доставките на газ към Европа, отбелязват германските медии. Руският президент и шефът на газовата компания се познават още от времето на Елцин. През 2001-а година Путин слага Милер начело на "Газпром", вероятно като награда за неговата лоялност.

В началото на миналата година, само два дни след ареста на Навални, екипът на опозиционера показа и филм за двореца, който Путин ползва на брега на Черно море. Твърди се, че имението на стойност около 1,1 милиарда евро е платено с "най-големия подкуп в историята".

Материалът е препечатан от ДВ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

2

Анализи

18.06 2022 в 23:34

Виж колко е прозорливост крадецът, построил го е в Московията, където властва цар Путин.Той не се бори с корупцията, нека си крадат приятелчетата.

75

1

230 млрд баксов

18.06 2022 в 19:39

Обращение к акционерам Газпрома

https://www.youtube.com/watch?v=TlOgsgs7EAs