Преизбраха българка в ръководството на световната фехтовка, мъжът на Ирина Винер остава шеф

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2021 в 13:58 687 0

Председателят на Българска федерация по фехтовка Величка Христева беше избрана за четвърти мандат като член на Изпълнителния комитет на Международната федерация по фехтовка на конгреса на организацията в Лозана.

Преизбирането на Величка Христева е признание за българската фехтовка, за начина, по който се работи в страната ни и за постиженията на треньорите, съдиите и състезателите ни. Постът е реверанс и към личния принос на Христева към развитието на фехтовката в България и към активното й участие в работата на Международната федерация по фехтовка.

За президент на Международната федерация по фехтовка за четвърти мандат беше преизбран Алишер Усманов. Бивш състезател на сабя, руският милиардер застана начело на FIE през 2008 година, като преди това беше президент на Руската федерация по фехтовка и на Европейската конфедерация по фехтовка.

„За мен е чест, че ме преизбрахте като президент на Международната федерация по фехтовка с подкрепата на световната фехтовална общност, - каза Усманов. – Фехтовката е по-силна от всякога и се превърна в глобален спорт.

Програмите на Международната федерация и помощта за фехтовката в целия свят подпомогнаха динамичното й развитие и растящата й популярност като един от първите олимпийски спортове.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови