Отборът на PFV навъртя 785 обиколки в ЕКО 12 часа на България

OFFNews 25 юни 2019 в 12:41 1380 0

Стартът на второто издание на ЕКО 12 часа на България бе даден на 23 юни, точно в 10.30ч., на пистата в гр. Хасково. В оспорвана надпревара, сили премериха 140 участника от 11 националности, разпределени в 34 отбора.

За първа година, организаторите на 12-часовото състезание за издръжлижост разделиха отборите в две категории- PRO (мин. 83кг.) и GOLD (мин. 93кг.)

В 22:30 часа, финалната права на ЕКО 12 часа на България, първи премина италианският отбор PFV, с 785 обиколки. На призовата стълбичка на второ място се качи отборът на Kart-Events от Белгия, изоставащ с една обиколка, а третото място бе за миналогодишните победители WLF racing team. Всички те се класираха в категория PRO.

В категория GOLD на първо, второ и трето място се класираха както следва, отборите на GLS Racing Team, Bizol и Chayka Racing Team.

Звездното присъствие тази година бе допълнено от отбора "All stars", с участието на 13-кратната национална сноуборд шампионка, Сани Жекова, актрисата – Снежана Макавеева, ултрамаратонецът - Краси Георгиев, 11 кратният Световен шампион по плувен маратон - Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров. Въпреки не толкова познатият за тях спорт, те показаха отлична екипна работа и хъс за победа. Звездният тийм се класира на предпоследно място с 749 обиколки.

Отборът на "ЕКО Рейсинг Тийм", оглавяван от 24-кратния шампион на България по мотоциклетизъм - Мартин Чой също показа изключителни умения на картинг пистата като се класира на 20-то място.

"Радваме се да съобщим, че и тази година, ЕКО 12 часа на България събра толкова много любители на картинг спорта, като ги обедини в едно 12 часово предизвикателство за издръжливост, където показаха феърплей и отлични умения.

Заедно с партньорите, които ни подкрепиха и популярните лица, които се включиха в тазгодишното състезание, се надяваме да сме дали добър пример за подръжание и да сме запалили повече млади хора към активен начин живот", съобщи организаторът на събитието, Николай Върбицалиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови