Валентин Златев скри имотите си

Александра Маркарян 10 юни 2013 в 12:15 7261 6

Валентин Златев. Снимка: БГНЕС
Валентин Златев. Снимка: БГНЕС

Управителят на "Лукойл-България" Валентин Златев не е подал имотна декларация пред Сметната палата, което е бил длъжен да направи до 9 април.

Името му е в списъците на неподалите декларации 1386 души, публикувани от палатата. 1127 души са членове или в ръководствата на политически партии, в синдикални, работодателски организации. Сред по-известните лица от партиите са Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки от ВМРО, Александър Томов от "Българска социалдемокрация".

Според справка в Имотния регистър Валентин Златев има имоти в Своге, Ихтиман, Дупница, Петрич, Стара Загора, Севлиево, Карлово, Ботевград, Габрово, Костинброд, Несебър, Сливен, Пазарджик и София.

OFFNews попита пресцентъра на "Лукойл" за мотивите на г-н Златев да не подаде декларация. Отговор към момента нямаме.

Имотите си не са декларирали и от работодателски организации, напуснали Националния съвет за тристранно сътрудничество заради несъгласие именно с промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, чрез които през март 2013 г. редица нови лица бяха задължени да декларират имуществото си.

Липсват декларациите на шефа на Българската стопанска камара Божидар Данев и още 10-има членове на Управителния съвет на БСК, двама конфедерални секретари на КТ "Подкрепа", шефката на "Висше образование и наука" към КНСБ Лиляна Вълчева, председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, заместниците му и членове на Управителния и Контролния съвет, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, заместникът му Георги Стоев, шефове в КРИБ.

Заради неподаването на декларацията шефът на "Лукойл", както и останалите нарушители на Закона за публичност на имуществото на заемащите висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, ще трябва да платят по 1000 до 15000 лева глоба. Парите отиват в републиканския бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови