Шефът на "частното енерго" в Самоков става депутат

OFFNews 16 юли 2013 в 11:29 10302 32

Шефът на

Ново политическо назначение на човек със скандална репутация се готви в сряда. Тогава да служи в името на народа като депутат ще се закълне Александър Методиев-Сали. Той влиза в 42-рия парламент от листата на ДПС на мястото на не по-малко скандалния Емил Иванов, назначен за губернатор на София-област.

Името на Сали редовно изплува в публичното пространство покрай скандали за купуване на гласове, мошеничество, уреждане на побои, сплашвания.

Наскоро разследване на Нова телевизия го уличи като "шеф на частното енерго" в ромската "Седма махала" в Самоков. Местни жители обясниха, че ползват ток без електромери, като в замяна плащат по 20-30 лева на месец. Кабелите за тока директно и безотчетно влизат в домовете на ромите. За организатор на схемата е посочен бъдещият депутат Александър Методиев.

Според репортаж на TV7 Александър Методиев е участвал в схема за купуване на гласове. Пред телевизията роми обвиниха общинския съветник в натиск в полза на определена политическа сила. Тези, които не са искали да участват в схемите, са били нарочно наклеветявани и арестувани, твърди един от свидетелите.

Името на Методиев бе основно спрягано и за побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между циганския аматьорски футболен тим Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на “А” Областната група. Пред Крум Савов от Livesport.bg пребитият футболен съдия заяви, че президентът на Спартак Александър Методиев е предизвикал отборът да го смаже от бой.

Апетитите на Методиев към парламента не са отскоро. На предишните парламентарни избори се явява като кандидат в листата на Коалиция за България, но не успява да стане депутат. Методиев е и няколко мандата общински съветник от „Евророма”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!