Родители протестират срещу строежа на детска градина

Вероника Шербанова 09 декември 2012 в 13:12 2924 5

Детска градина. Снимка: БГНЕС
Детска градина. Снимка: БГНЕС

Родители се опълчиха срещу строежа на детска градина в столичния квартал „Витоша”, съобщи bTV. Те заплашиха, че ще спрат багерите в началото на строителните дейности.

Причината за недоволството им е, че според проекта детската градина ще бъде построена върху градинка, която са направили с лични средства.

„Това е единствената зелена площ в целия квартал и ние направихме тази градинка с много желание, с много любов”, обясняват жители на кв. „Витоша”.

Теренът, върху който са направили градинката обаче е общински и е решено там да бъде построена детска градина. По думите на кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков мястото е избрано за детска градина преди повече от 13 години, тъй като в кв. „Витоша” няма общинско детско заведение.

Дреков посочи, че в общината са постъпили много жалби за липсата на детска градина и затова се отделят близо 3 млн. лева за построяването на такава. 

Жителите на квартала обаче са убедени, че това не е единствената площ, която може да се използва за детска градина.

„Ние не сме против строежа на детска градина, защото знаем колко голям е проблемът”, заявиха протестиращите родители. Те обясниха, че действията им са с цел да не бъде разрушено нещо, което вече е направено и може да се използва от много хора.    

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови