Разузнаването опроверга Бойко за атентата

21 февруари 2013 в 19:06 13195 6

Бойко Борисов напуска парламента, след като е обявил, че подава оставка. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов напуска парламента, след като е обявил, че подава оставка. Снимка: БГНЕС

Няма скорошни сигнали за атентати срещу Бойко Борисов. Това заяви шефът на разузнаването ген. Драгомир Димитров пред бТВ.

От началото на 2012 г. няма подобни данни, каза той. По думите му в миналото може и да е имало такива сигнали, като обеща да провери, но уточни, че дори и да има информация за атентата, нямало да я сподели, защото това било секретна информация.

Информацията за атентата оповести Борисов, след като парламентът гласува оставката му. Според експремиера атентатът е поръчан от бившия лидер на ДПС Ахмед Доган. Борисов се позова на информация, която получил едва преди 15 дни. 

Сигнал за това е бил изпратен от партньорска разузнавателна централа. Атентатът пък бил подготвян заради засегнати много сериозни интереси на международна престъпна организация. Покушението било организирано при предишните избори, обясни Борисов пред аплодисментите на депутатите от ГЕРБ. 

От опозицията веднага заявиха, че това е опит да се подмени темата на деня и на политическите дебати.

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров потвърди тезата няколко часа по-рано. „Няма данни, които да показват участие на Ахмед Доган в опит за убийство на Бойко Борисов. Ако има, е класифицирана информация. И Борисов няма право да знае за нея!”, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews