Работничката от ВМЗ към Борисов: Ще продам косата, но не и спомените си

19 януари 2013 в 18:34 3816 3

 Даниела Генкова от ВМЗ,
Даниела Генкова от ВМЗ, "Жената с пръстените". Снимка БГНЕС

"Побеснях, като разбрах, че премиерът Бойко Борисов е казал, че трябва да си продавам пръстените, за да преживявам. Едва ли не той казва с тези си думи, че всеки трябва да разпродаде това, което има, за да живее." Това заяви работничката от ВМЗ-Сопот Даниела Генкова, цитирана от агенция КРОСС.

Задочният диалог между премиера и Генкова започна, след като тя му изпрати лук и хляб, като алегория за положението, до което са докарани работещите в завода. Реакцията на Борисов тогава не закъсня: „Госпожата от ВМЗ-Сопот, която ми пращаше лук - всичките ѝ пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени”. В отговор Генкова заяви, че ще продаде пръстените си.

"Имам шест пръстена - венчалната халка от покойния ми съпруг, още два, също спомен от съпруга ми, останалите са от абитуриентския ми бал и наследствени. Ако ги продам, продавам спомените си", заяви обидената жена по повод думите на Борисов.

За пръстените, по нейни изчисления, би взела не повече от 400 лева.

Даниела обяви обаче, че е готова да продаде плитката си, ако намери хубава цена, за да може да покрие поне част от разходите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!